cash oldFree quiz questions about big money.

Cash is king. Here is a set of question with filty lucre as a theme, aka the big mazooma, dinero, spondoolicks, grease, Benjamins, dough and wonga:

  1. Which denomination is the highest Euro note in general circulation?

    Answer: 500 Euros

    The banknote is predominantly purple in colour.

    source
  2. In US coinage, if the face values of a nickel, a dime and a quarter are added together, what is the total value in cents?

    Answer: 40 cents

    Quarter is 25 cents, nickel is 5 cents, dime is 10 cents

    source
  3. On which Royal Bank of Scotland banknote can you find Balmoral Castle?

    Answer: £100 note

     

    source
  4. What is the currency of Austria before they began using the Euro in 2002?

    Answer: Schilling

    1 Austrian Schilling was divided in to 100 groschen

    source
  5. What precious material is sometimes contained in the rock known as Kimberlite?

    Answer: Diamonds

     

    source
  6. During which decade was the transfer of Trevor Francis from Birmingham City to Nottingham Forest the first time that a British football club paid £1 million pounds or more to sign a football player?

    Answer: The 1970s

    February 1979, transfer of Trevor Francis from Birmingham City to Nottingham Forest

    source
  7. Which snooker star was born in 1957 in Plumstead, London and, in the 1980s, became the game's first millionaire?

    Answer: Steve Davis

     

    source
  8. Which US president features on a one dollar bill?

    Answer: George Washington

     

    source
  9. Which Austrian artist went through a gold period, typified by his 1907 portrait of Adele Bloch-Bauer which was the world's most expensive painting when it sold at auction in 2006?

    Answer: Gustav Klimt

    In June 2006 the work was sold for US$135 million to Ronald Lauder for the Neue Galerie in New York City, at the time a record price for a painting

    source
  10. Which 28-year old billionaire married Priscilla Chan in California in May 2012?

    Answer: Mark Zuckerberg

     

    source
  11. Which sports governing body is headquartered in Zurich and has the motto "For the game. For the world"?

    Answer: Fifa

    Pron: "Fee-Fa" FIFA were founded in Paris in 1904 and moved to Switzerland in 1932.

    source
  12. What British TV program first broadcast in 2005 is known as 'Shark Tank' in the American version?

    Answer: Dragons' Den

    The format originated in Japan in 2001 where it was called 'Tigers of Money'.

    source
  13. Which British actor has played television roles since the 1980s, including The Prince Regent in 'Blackadder The Third', Bertie Wooster in Jeeves and Wooster' and the title character of the US TV series 'House'?

    Answer: Hugh Lawrie

    Lawrie was named by American magazine 'TV Guide' as the highest paid actor on television during 2010 for his role in 'House'.

    source

Disclaimer!

Careful out there!

Every care is taken with question accuracy, but as with all of the free questions on the Dr Paul Quiz site, please remember that you use these at your own risk.

If you're using the questions in a competitive quiz, make sure you check the answers yourself.

Quizmaster Book